Извън наличност

Био мед АКАЦИЯ

Медът от акация се характеризира с редица лечебни свойства. Антисептичните му такива се използват в лечението на конюнктивити и други очни заболявания, също при невродермити и екземи, заболявания на устната кухина (гингивит пародонтоза). В тези случаи се прилага външно под формата на водни разтвори и мази.

Редовната консумация на акациев мед допринася за понижаване на кръвното налягане, притежава меко успокояващо действие и влияе благоприятно при психични разстройства и нервни кризи. Ако се занимавате с умствен труд, подложени сте на напрежение, дълго време сте пред компютъра, след което ви е трудно да заспите, то медът от акация ще ви помогне.

Препоръчва се при безсъние, при различни стомашно-чревни заболявания, оказва лечебно действие при гастрити, язви, също при бъбречни и чернодробни проблеми, зарежда отлично с енергия и възстановява силите.

Списъкът обаче е дълъг... Продуктът помага и за пречистване на черния дроб. При проблеми на пикочно-половата система действа като диуретик и като противомикробно средство, затова често го определят като естествен антибиотик. Използва се също при дихателни проблеми, например, за инхалации при лечение на ринити, трахеити, ларингити, бронхити. Полезен е и при бронхиална астма.

Ако в продължение на 1 - 2 месеца приемате по 50 грама мед от акация всеки ден, ще се подобри общото състояние на организма и тонусът, ще се нормализира съставът на кръвта и ще се повиши нивото на хемоглобина.

Освен източник на лесно усвоими въглехидрати (глюкоза и фруктоза), акациевият мед съдържа безценен и дори уникален комплекс от витамини и микроелементи, органични киселини и антибактериални съединения, биогенни стимулатори и минерални вещества. Това богатство обяснява лечебните свойства на продукта и го нарежда сред уникалните естествени лекарства, действащи върху човешкия организъм по неповторим начин.

Акациевият мед е истинско находище на микроелементи като: манган, хром, силиций, литий, мед. В състава му влизат също никел, калай, алуминий, олово, осмий, цинк, бор и други. Минералните вещества са представени от солите на натрия, калция, йода, магнезия, сярата, желязото, фосфора, хлора. Забележително е, че тяхното количество практически съответства на съдържанието в човешката кръв. В състава на този мед влизат също органични киселини: ябълчена, лимонена, винена, млечна и оксалова.

Няма как да пропуснем и витамините. Ако в менюто ви присъства акациев мед, организмът ви няма да изпитва недостиг на витамини С (2 мг), В2 (0,5 мг) и РР (0,2 мг). Последни изследвания показват, че продуктът е находище и на други витамини: А (каротин), В6 (пиридоксин), В5 (пантотенова киселина), Н (биотин), В9 (фолиева киселина), витамини Е и К.

Напишете мнение

    Лошa           Добрa

Извършваме доставки с куриерска фирма Еконт до офис на Еконт или до адрес на клиента. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на фирма Еконт. Начинът на плащане е с наложен платеж. Всички цени са с включено ДДС и в български лева.

Био мед АКАЦИЯ

  • Модел: 805
  • Наличност: Извън наличност
  • 13.90лв

Етикети: Био мед АКАЦИЯ